Foto af Mads Ogstrup


Marc Facchini: En moderne spillemand fra grænselandet mellem sort og hvid magi


Siden 2010 har den danske folk- og rockundergrund nydt godt af Marc Facchinis moderne psykedeliske visesange. Først som frontmand i henholdsvis Mescalin Baby og Mother Lewinsky, siden som soloartist, har den dansk/italienske sangskriver hundredevis af medrivende koncerter og en lang række anmelderroste pladeudgivelser bag sig. Til januar 2020 er Marc Facchini aktuel med sit fjerde soloalbum.

"For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører." (Ralf Christensen)

Marc Facchini skriver sange om krop, materie, telepati, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualitet, spiritualitet og død. Hans soloudgivelser har blandt andet indbragt ham en DMA-nominering som Årets Sangskriver for 'Vidunderlige Drømme', mens 'Himmelmekanik', med følgende skudsmål, blev hædret blandt 2018's bedste plader af Dagbladet Information:
"I en afbalanceret, musikalsk vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser dansk-italienske Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt." (Louise Rosengreen)

Til januar udkommer den fjerde plade i rækken. På 'Ind I Evigheden' har Marc Facchini samarbejdet med den italienske komponist Marco Spallanzani, den danske tonemester Sebastian Vinther, samt den amerikanske producer Neill C. Furio, om at skabe et helstøbt værk, hvor den klassiske rockbesætning opløses i bobler af melodiøse stryger- og blæserarrangementer.
”Der er en kæmpe asteroide på vej mod os. Den vil slå os alle sammen ihjel. Vi ved det alle sammen. Men vi ved ikke præcis hvornår den kommer. Måske i morgen. Måske om en uge. Måske først om et år. 'Ind I Evigheden' er en Jim Jarmusch-inspireret collage af historier fra en parallelverden, hvor klodens undergang er meget mere håndgribelig.” (Marc Facchini)

'Ind I Evigheden' udkommer fredag den 24. januar 2020 på indieselskabet Sorte Plader. I 2019 og 2020 optræder Marc Facchini med forskellige besætninger af musikere fra pladen:

Solo: Marc Facchini (vokal, guitar)
Duo: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch)
Trio: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch), Yohanier Ramon (percussion)
Kvintet: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch), Yohanier Ramon (percussion), Nicole Hogstrand el. Veronika Kroell Voetmann (cello), Roberto Bordiga (kontrabas)


Booking: Magnus Grilstad, Wonderwhy - mg@wonderwhy.dk / 50 72 28 53
Label: Mads Stephensen, Sorte Plader - mads@sorteplader.dk / 61 60 23 81

Udgivelser:
Ind I Evigheden (2020)
Himmelmekanik (2018)
Mørk Mandala (2016)
Vidunderlige Drømme (2015)
Alene med Marc Facchini (2014) [EP]

Links:
Hjemmeside: marcfacchini.dk
YouTube: youtube.com/user/FacchiniMadsen
Facebook: facebook.com/marcfacchinissange
SoundCloud:soundcloud.com/marcfacchini
Instagram:instagram.com/marc_facchini/

Dannet: 1989 / 2013
Genre: Alternativ Folk/Rock
Mail: marc@marcfacchini.dk
Telefon: 22 71 46 33