MARC FACCHINI
/ BIOGRAFI
/ WEBSHOPFoto af Mads Fisker (2023)


Foto af Mads Fisker (2022)

Foto af Mads Ogstrup (2022)


Foto af Mads Ogstrup (2020)


Biografi: Marc Facchini


Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.

“I en afbalanceret vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.”
  • Louise Rosengreen, Dagbladet Information, anmeldelse af Himmelmekanik (2018)

Bosat i København, opvokset på en teaterskole i Bakkebølle (hvor kragerne vender), og med en slægt bestående af alt fra håndværkere og læger til skuespillere og svindlere, bruger Facchini sin baggrund og sine omgivelser, til at skrive sange der kræver fordybelse. Sange om krop, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualtiet, spiritualitet og død. Sange skrevet ud fra forfatteren og journalisten Hunter S. Thompson’s tese om, at man nogle gange er nødt til at fortælle en løgn, for at komme tættest muligt på sandheden.

“Der er noget særegent nordisk over tonen på Ind i Evigheden, og det selvom albummets 11 sange ofte lyder som en togrejse gennem et forenet Europa med et folk-ensemble som selskab. Tonen er lige så lys som en midsommernat.”
  • Esben Suurballe Christensen, GAFFA, anmeldelse af Ind i Evigheden (2020)

Igennem årene har Marc Facchini skaffet sig et støt voksende og særdeles trofast følge, blandt andet på grund af hans helstøbte albumudgivelser og medrivende koncertoplevelser. Hans sange er blevet spillet på radio i Danmark, men også i USA og Italien, og han blev DMA-nomineret både i 2015 og 2020. I 2022 udgav Facchini et nyt album, ‘Breve Fra Babylon’, indspillet sammen med nogle af landets mest anerkendte musikere.

"Facchini indtager måske nok protestsangerens positur her, men han postulerer ingen nemme løsninger på globaliseringens problemer, og man fornemmer, at hver gang han rammer lytteren med en syngende lussing, så er denne i lige så høj grad rettet mod ham selv. Og trods fortvivlelsen er Breve Fra Babylon i sidste ende kærlighedsbreve, der tror på en grundlæggende menneskelighed"
  • Rasmus Steffensen, Dagbladet Information, anmeldelse af Breve Fra Babylon (2023)


Marc Facchini
Booking: anders@bulletbooking.dk
Label: mads@sorteplader.dk

Udgivelser:
Breve Fra Babylon (2022)
Ind I Evigheden (2020)
Himmelmekanik (2018)
Mørk Mandala (2016)
Vidunderlige Drømme (2015)
Alene med Marc Facchini [EP] (2014)

Links:
Hjemmeside: marcfacchini.dk
YouTube: https://www.youtube.com/c/MarcFacchini
Facebook: facebook.com/marcfacchinissange
SoundCloud:soundcloud.com/marcfacchini
Instagram:instagram.com/marc_facchini/