Foto af Mads Ogstrup


Marc Facchini: En moderne spillemand med
rødder i fortiden og topskud i nutiden


Siden 2010 har den danske folk- og rockundergrund nydt godt af Marc Facchinis moderne psykedeliske visesange. Først som frontmand i henholdsvis Mescalin Baby og Mother Lewinsky, siden som soloartist, har den dansk/italienske sangskriver hundredevis af medrivende koncerter og en lang række anmelderroste pladeudgivelser bag sig. I januar udgav han sit fjerde soloalbum, 'Ind I Evigheden'.

"For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører."
- Ralf Christensen, Dagbladet Information

Marc Facchini skriver sange om krop, materie, telepati, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualitet, spiritualitet og død. Hans soloudgivelser har blandt andet indbragt ham en DMA-nominering som Årets Sangskriver for 'Vidunderlige Drømme', mens 'Himmelmekanik' blev hædret blandt 2018's bedste plader af Dagbladet Information. Nu er den dansk/italiensk sangskriver klar med den fjerde plade i rækken. På 'Ind I Evigheden' har Marc Facchini skabt et helstøbt værk, hvor den klassiske rockbesætning opløses i bobler af melodiøse stryger- og blæserarrangementer. I løbet af de første uger efter udgivelsen tikkede talrige 4-, 5- og 6-stjernede anmeldelser ind. Blandt andet fra GAFFA, som skrev:

”Dystopi har sjældent lydt smukkere [..] Der noget særegent nordisk over tonen på Ind i evigheden, og det selvom albummets 11 sange ofte lyder som en togrejse gennem et forenet Europa med et folk-ensemble som eneste selskab. Tonen er lige så lys som en midsommernat. Mens kontravægten er Jordens nært fremstående undergang, der er albummets overskyggende lyriske tema. Dette Dr. Jerkyll & Mr. Hyde-univers fungerer bare.”
- Esben Suurballe Christensen, GAFFA

'Ind I Evigheden' udkom fredag den 24. januar 2020 på indieselskabet Sorte Plader. I løbet af 2020 optræder Marc Facchini med forskellige besætninger af musikere fra pladen:

Solo: Marc Facchini (vokal, guitar)
Duo: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch)
Trio: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch), Yohanier Ramon (percussion)
Kvintet: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch), Yohanier Ramon (percussion), Nicole Hogstrand el. Veronika Kroell Voetmann (cello), Roberto Bordiga (kontrabas)

Marc Facchini
Dannet: 1989 / 2013
Genre: Alternativ Folk/Rock
Mail: marc@marcfacchini.dk
Telefon: 22 71 46 33
Booking: Magnus Grilstad, Wonderwhy, mg@wonderwhy.dk
Label: Mads Stephensen, Sorte Plader, mads@sorteplader.dk

Udgivelser:
Ind I Evigheden (2020)
Himmelmekanik (2018)
Mørk Mandala (2016)
Vidunderlige Drømme (2015)
Alene med Marc Facchini [EP] (2014)

Links:
Hjemmeside: marcfacchini.dk
YouTube: youtube.com/user/FacchiniMadsen
Facebook: facebook.com/marcfacchinissange
SoundCloud:soundcloud.com/marcfacchini
Instagram:instagram.com/marc_facchini/