Foto af Mads Ogstrup (2020)


Foto af Mads Ogstrup (2020)


Foto af Mads Ogstrup (2019)

Foto af Mads Ogstrup (2018)


Marc Facchini: En moderne troubadour


Siden 2010 har Marc Facchini fortryllet publikum med sine moderne psykedeliske visesange. Uanset om scenen er en stor festival eller en lille dagligstue, så er Facchini’s sange en invitation ind i det ukendte, med traditionen i den ene hånd og innovationen i den anden.

"For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører."
- Ralf Christensen, Dagbladet Information

Marc Facchini skriver sange om krop, materie, telepati, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualitet, spiritualitet og død. Hans soloudgivelser har blandt andet indbragt ham to DMA-nomineringer for 'Vidunderlige Drømme' (2015) og ‘Ind I Evigheden’ (2020), mens 'Himmelmekanik' i 2018 blev hædret som et af årets allerbedste plader af Dagbladet Information.

”Jeg vil gerne give et moderne bud på den europæiske visetradition. Skrive sange der er fyldt med sandheder og løgnhistorier. Sange der kræver fordybelse. Et msusikalsk rum med plads til både grin og gråd.”
- Marc Facchini

I januar 2020 udgav den dansk/italienske sangskriver sin fjerde plade i rækken. På 'Ind I Evigheden' har Marc Facchini skabt et helstøbt værk, hvor den klassiske rockbesætning opløses i bobler af melodiøse stryger- og blæserarrangementer. I løbet af de første uger efter udgivelsen tikkede talrige 4-, 5- og 6-stjernede anmeldelser ind. Blandt andet fra GAFFA, som skrev:

”Dystopi har sjældent lydt smukkere [..] Der noget særegent nordisk over tonen på Ind i evigheden, og det selvom albummets 11 sange ofte lyder som en togrejse gennem et forenet Europa med et folk-ensemble som eneste selskab. Tonen er lige så lys som en midsommernat. Mens kontravægten er Jordens nært fremstående undergang, der er albummets overskyggende lyriske tema. Dette Dr. Jerkyll & Mr. Hyde-univers fungerer bare.”
- Esben Suurballe Christensen, GAFFA

Marc Facchini
Dannet: 1989 / 2013
Telefon: 22 71 46 33
Booking: Marc Facchini, marc@marcfacchini.dk
Label: Mads Stephensen, Sorte Plader, mads@sorteplader.dk

Udgivelser:
Ind I Evigheden (2020)
Himmelmekanik (2018)
Mørk Mandala (2016)
Vidunderlige Drømme (2015)
Alene med Marc Facchini [EP] (2014)

Links:
Hjemmeside: marcfacchini.dk
YouTube: youtube.com/user/FacchiniMadsen
Facebook: facebook.com/marcfacchinissange
SoundCloud:soundcloud.com/marcfacchini
Instagram:instagram.com/marc_facchini/