Foto af Mads Ogstrup (2020)

Foto af Mads Ogstrup (2019)


Foto af Mads Ogstrup (2019)

Foto af Mads Ogstrup (2018)


Marc Facchini: En moderne spillemand 


Siden 2010 har den danske musikscene nydt godt og ondt af Marc Facchinis moderne psykedeliske visesange, på store festivalscener såvel som i private dagligstuer. I januar udgav han sit fjerde soloalbum, 'Ind I Evigheden'.

"For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører."
- Ralf Christensen, Dagbladet Information

Marc Facchini skriver sange om krop, materie, telepati, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualitet, spiritualitet og død. Hans soloudgivelser har blandt andet indbragt ham to DMA-nomineringer for 'Vidunderlige Drømme' (2015) og ‘Ind I Evigheden’ (2020), mens 'Himmelmekanik' i 2018 blev hædret som et af årets allerbedste plader af Dagbladet Information. 

”Jeg vil gerne give et moderne bud på den skandinaviske visetradition. Skrive sange der handler om noget. Sange der kræver fordybelse. Et musikalsk rum med plads til både grin og gråd.”
- Marc Facchini

Nu er den dansk/italiensk sangskriver klar med den fjerde plade i rækken. På 'Ind I Evigheden' har Marc Facchini skabt et helstøbt værk, hvor den klassiske rockbesætning opløses i bobler af melodiøse stryger- og blæserarrangementer. I løbet af de første uger efter udgivelsen tikkede talrige 4-, 5- og 6-stjernede anmeldelser ind. Blandt andet fra GAFFA, som skrev:

”Dystopi har sjældent lydt smukkere [..] Der noget særegent nordisk over tonen på Ind i evigheden, og det selvom albummets 11 sange ofte lyder som en togrejse gennem et forenet Europa med et folk-ensemble som eneste selskab. Tonen er lige så lys som en midsommernat. Mens kontravægten er Jordens nært fremstående undergang, der er albummets overskyggende lyriske tema. Dette Dr. Jerkyll & Mr. Hyde-univers fungerer bare.”
- Esben Suurballe Christensen, GAFFA

'Ind I Evigheden' udkom fredag den 24. januar 2020 på indieselskabet Sorte Plader. I løbet af 2020 og 2021 optræder Marc Facchini med forskellige besætninger af musikere fra pladen:

Solo: Marc Facchini (vokal, guitar)
Duo: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch)
Trio: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch), Yohanier Ramon (percussion)
Kvintet: Marc Facchini (vokal, guitar), Maria Jagd (violin, bratsch), Yohanier Ramon (percussion), Nicole Hogstrand el. Veronika Kroell Voetmann (cello), Roberto Bordiga (kontrabas)

Marc Facchini
Dannet: 1989 / 2013
Telefon: 22 71 46 33
Booking: Marc Facchini, marc@marcfacchini.dk
Label: Mads Stephensen, Sorte Plader, mads@sorteplader.dk

Udgivelser:
Ind I Evigheden (2020)
Himmelmekanik (2018)
Mørk Mandala (2016)
Vidunderlige Drømme (2015)
Alene med Marc Facchini [EP] (2014)

Links:
Hjemmeside: marcfacchini.dk
YouTube: youtube.com/user/FacchiniMadsen
Facebook: facebook.com/marcfacchinissange
SoundCloud:soundcloud.com/marcfacchini
Instagram:instagram.com/marc_facchini/